Waarom zijn vitamines belangrijk voor ons?

Vitaminen komen voor in eten en drinken, ze kunnen niet gemist worden voor onze gezondheid. Er zijn twee soorten vitaminen, de ene soort is in water oplosbaar en de andere soort is in vet oplosbaar. De vitaminen die in vet oplosbaar zijn, zijn vitamine A, vitamine D en vitamine E. Deze worden opgeslagen in ons lichaam. Deze zitten in producten als halvarine en margarine. Ook in melkproducten, vette vis en vlees bevinden zich deze vitaminen. Vitamine A is onmisbaar omdat bij draagt aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Vitamine D hebben we nodig voor de instandhouding van onze botten.

Dan zijn er de vitaminen die in water oplosbaar zijn. Dit zijn de B vitamine en vitamine C. Ons lichaam slaat deze vitaminen niet op, je krijgt ze binnen door fruit, graanproducten en groenten te eten. Gevarieerd eten is dus van belang om alle vitamine binnen te krijgen. Voor een gezonde gezondheid hebben we een beetje van alle vitaminen nodig. Het is niet zo dat je van een vitamine heel veel binnen moet krijgen en van de ander niets, we hebben alle vitaminen nodig voor een goede gezondheid. Het kan zijn dat je bepaalde supplementen moet nemen om extra vitaminen binnen te krijgen, maar dat draagt dan bij aan je gezondheid. Het beste kun je vitaminen rechtstreeks uit voeding halen zodat je lichaam ze zelf op kan nemen. Wanneer je een vitaminetekort hebt kan je lichaam hier op reageren en kun je klachten krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>